Thailand

Nu har jag lämnat Kina för lite semester i ett land där jag känner mig mycket mer förstådd. (Så skulle jag nog inte sagt om det inte vore för det faktum att jag befunnit mig i Kina i 4 månader innan… )
Igår lämnade jag ett regnigt och 10-gradigt Kunming samt en mamma på väg hemåt för att resa till Thailand där jag nu bor hemma hos vänner till mina föräldrar.

Det är såklart betydligt varmare här. Inatt hade jag tex ACn på i mitt rum (jepp, jag har ett eget rum 😉 . Den var ställd på 27 grader, för varmare än så tyckte jag inte att det skulle vara när jag sov!

Jag måste bara nämna att jag älskade orkidéerna som de delade ut på flygplanet på väg hit! Det kändes verkligen som att, Åh, nu är jag i Thailand! Det är första gången jag är här med undantag av två mellanlandningar på väg till och från Australien för fyra år sen.

Jag bor i Bangsaen som ligger cirka en timme sydost om Bangkok, i ett litet bostadsområde med egen pool. Självklart testade jag den imorse, men jag måste nog medge att temperaturen var lite för hög för mig. 27-28 gradigt vatten är för varmt för att man ska kunna träna i. Men bara för att njuta och bada lugnt är det inte helt fel!

Sen har jag besökt Pattaya idag. Ja, du. Jag visste ingenting om orten innan och det var nog lika bra det. Ingen ort för familjesemestrar direkt…
Men jag hann i alla fall doppa tårna i havet!
Åh, havet och bada! Det blir av snart!

Tack mamma för ditt sällskap under en resa som jag kommer att tänka tillbaka på många gånger! Hoppas hemresan går fint!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Thailand

 1. M skriver:

  Tack för tre underbara veckor. Lycka till med resterande resa. Hemresan gick jättebra och välkomstkommittén stod på Arlanda och väntade. Nu kort stopp i Floggan innan färden norrut fortsätter…

 2. kalo skriver:

  Intressant att ”semestra från semestern” eller att åka utomlands från utomlands… 🙂 Är Thailand mer ”svensk-anpassat” än Kina? Det känns som om det vore så. Härligt med sol och bad i hav. Se till att snorkla och dyk lite också!

  • rotanikina skriver:

   Haha! Ja, det är en speciell känsla 😉
   Men om en dryg vecka reser jag ”hem” till Kina igen för att möta upp K innan vi sen reser ”utomlands” till Thailand igen tillsammans. Klimatneutral?… Njae….
   Det jag har sett av Thailand är absolut mer Sverigeanpassat även om orten jag bor i inte är en typisk turistort för skandinaver eller utlänningar alls för den delen. Det är snarare så att Kina är extremt oanpassat för utländska turister…

   Hoppas tentandet har gått bra!
   Stor kram!
   Stor kram!!!

 3. Elisabeth skriver:

  Vad skönt för dig Ann-Mari att bli lite ompysslad och du får vila i solen och vattnet. Nja, jag har hört mycket om Pattaya och alltså inte åkt dit. Men det verkar som du bor flott. Ta vara på det, snart kommer nästa besök till dig. Ha det bra, hejhopp/E

  • rotanikina skriver:

   Hej!
   Ja, det är så himla härligt med värmen och det mesta känns enkelt 🙂
   Jag blir ordentligt bortskämd och vet inte alls hur jag ska kunna göra rätt för mig. Det ligger liksom inte för mig att bara bli uppassad utan att ge något tillbaka.

   Längtar så oerhört mycket efter nästa besök efter 4 månader åtskilda!

   Hade gött!
   Kramar Ann-Mari

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s