Sol och bad

Jag blir bortskämd här.
Sällan får jag betala för något själv, frukost är bara att ta för sig när jag vaknar, lunch blir ute någonstans och middag äts ibland i huset och ibland ute men jag får som sagt inte betala själv. Nam som är kvinnan i huset lagar mycket god mat!
Så visst är det sant att man kan leva billigt i Thailand, men gratis? Det hade jag inte räknat med. Jag försöker kompensera lite genom att roffa åt mig disken, för att inte känna mig som en komplett snyltgäst…

Jag har blivit runtguidad i Baen Saens omgivningar, bland annat till Moneky Mountain. Där springer horder med fria apor omkring. När vi stannade uppe på berget vid en utsiktsplats, så hann vi inte mer än ut ur bilen förrän 5 apor hoppade runt på taket och hängde i vindrutetorkarna mm. Det var väldigt komiskt och jag önskar att jag hade haft med min kamera då. Jag har aldrig sett fria apor förut.

Sen har jag via Nams thailändska bekantskaper träffat Min. Hon är en 17-årig tjej som pluggar hårt för att bli doktor och ville gärna åka och bada med mig igår när hon var ledig. Det lät väldigt trevligt (säg bad och jag är på ;)) så tillsammans med hennes mor och en svensk herre så besökte vi Casa Lunar som är en privat resort-anläggning vid havet. Jag lyckades inte ladda upp några bilder nu men jag ska försöka igen sen. Det var ljuvligt!

Mins äldre bror frågade mig igår, om jag var sugen på att testa kite-surfing eller wind-surfing också… (Om jag var!) Men dessvärre har de kraftiga nordanvindarna (?) kommit nu så det blåser ganska stark frånlandsvind. Dvs… Om man åker ut långt från stranden det första man gör, så kan det vara mycket svårt att komma in igen som nybörjare. Så den debuten får komma lite senare i livet.

Idag ska jag följa med Min och hennes familj till en närliggande ö med deras båt. Mins föräldrar både tillverkar, reparerar och säljer båtar. Så mer bad och snorkling är alltså på dagens agenda!

Det är absolut över 30 grader i skuggan i alla fall så det är väldigt roligt att se de påklädda thailändarna och svenskarna som pratar om vinter och att det är ovanligt kallt nu…

Hur är det där hemma?
Stor kram på er!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Sol och bad

 1. Lisen skriver:

  Jag har pluggångest! Tack för att du skriver så bra inlägg så jag kan drömma mig bort!

  Puss och kram!

 2. M skriver:

  Låter helt enkelt underbart, själv får vi hålla oss till badhuset, vilket inte är det sämsta…

 3. Kristoffer Darj skriver:

  mm sol och bad låter inte helt fel.
  Men snart så 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s