Nu har vi båda genomfört 5 dyk här i Thailand och i med det är K klar med sitt dykcert! Grattis!!!

Själv har jag genomfört mitt 28e dyk. Börjar bli dags att bygga på mitt certifikat med Rescue Diver. Det är en kurs som jag inte bara tror skulle passa mig som handen i handsken, utan kännas väldigt trygg att ha. Jag hade planer att göra just den kursen för 4 år sen, men en U2-konsert kom i vägen och såna får man inte tacka nej till vid de få tillfällen det finns möjlighet att uppleva dem!

Livet nu då?
Vi bor i en bungalow med fläkt, toa, dusch och myggnät cirka 60 m från stranden och kan lyssna på vågorna efter att alla restauranger längs stranden sagt godnatt. Allt man behöver alltså…
Stället drivs av en otroligt hjälpsam man som fixar allt. Vi behövde bara ge honom en säck med lortiga kläder i förrgår och igår stod den med rena kläder utanför vår dörr. Idag på förmiddagen kommer en moped att ställas utanför vår bungalow och så får vi hyra den ett dygn. Vi behövde bara säga vad planen för dagen var och så fixar han det.
Jag frågade direkt om internet och han håller på att fixa trådlöst, men det blir nog klart först nästa vecka. Så istället för att gilla läget och gå till något internetcafé så drog han om en sladd från sitt modem som ligger på skrivbordet i receptionen så jag kan gå hit och använda det närsom. Hur bra som helst (och extra bra med tanke på att vi bor mitt emot receptionen alltså 5 m bort)! Jag skulle dessutom inte behöva betala för internet utan det var bara att använda fritt. Nice!


REKLAM: Stället heter Blue Sky och ligger på Long Beach om någon skulle vara i behov av billigt boende på Koh Lanta.

Och vad betalar vi per natt då?
500 baht… (dela med 4 och så lite mindre i SEK)

Avslutningsvis måste jag säga att tiden verkligen flyger fram! Det är nu 11 dagar kvar tills jag kommer hem och det är ju en försvunnen non-stop i en hummerbil i jämförelse med de 133 dagar som gått sedan jag åkte hemifrån! Fast den här non-stopen ska jag njuta av ordentligt!

Auf wiedersehen!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till

 1. M skriver:

  Sånt kontor vill jag också ha…

 2. Lisen skriver:

  Underbart liv!!!!!! Ibland undrar jag varför folk är så kära i Thailand. Inlägg som dessa förstår man varför svenskar vallfärdar dit. Jag vill också! =)

 3. Andrea skriver:

  Sawadee 🙂
  Jag får flashbacks från Koh lanta med den röda sanden, Lanta Divers och så vidare. Hoppas K tycker att det är lika kul att dyka som jag och som det låter även du tycker 🙂 det är ju som att simma i en jättebassäng med världens häftigaste fiskar. You gotta love it. Hälsa honom Grattis till cert. Grymt gjort. Vad hette hans instruktör? Jag hade dansken Henrik.

  Tror jag också bodde på Long Beach när vi var där men på Lanta Pavillion.
  Njut för här hemma ligger snön som ett täcke över marken och det är snöglopp å kallt 🙂 längtar bort på semester men mamma och jag åker till Paris i december.

  Sitter och skriver på en barnsaga för tillfället. Ser fram emot att höra hur ni haft det när ni kommer hem. Stor kram på er och ta vara på tiden

 4. Elisabeth skriver:

  Oooooo vad härligt allt verkar vara! Kul att höra och se, kram på er båda och grattis Carl Kristoffer till dykcertet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s